Matlagning för småbarnsfamiljen

 

För en småbarnsfamilj så måste matlagningen i vardagen vara enkel och gå snabbt samtidigt som maten ska vara nyttig. Idag så vill man dessutom gärna äta mindre kött även om det oftast är det som går hem hos barnen. Då gäller det att ha fantasi.

Om barnen önskar spaghetti och köttfärssås så går det att variera med sojafärs för en vegetarisk variant. Eller om man har i linser och morötter i den traditionella köttfärssåsen så får alla i sig fler nyttigheter utan att det smakar annorlunda.

Många gör misstaget att tro att deras barn inte tycker om grönsaker, soppa, röror och allt möjligt annat men om man tidigt introducera sådan mat för barnen så blir det en del av deras liv, det är inget konstigt. Självklart så har barn sina “perioder” då de vill kunna se exakt vad de äter och inte vill ha något grönt men på det stora hela så går det utmärkt att få barn att äta både linssoppa och tonfiskröra.

Vill man ha tips på “ny” mat eller nya tillagningssätt, sådana som barnen kanske inte har provat förut men som går hem hos de flesta, så har tidningen Mama en artikel om detta.

vegeta